Kwaliteit bij digitale transformatie met sociale impact

Specialisterren is de specialist voor het leveren van diensten op het gebied van Business Intelligence, data annotatie, Robotic Process Automation en Software Testing en is toonaangevend op het gebied van testautomatisering. Wij zijn een Social Enterprise en streven ernaar om zoveel mogelijk mensen met autisme aan het werk te krijgen.

Foto van Zorah en Priscilla

Onze missie

Specialisterren creëert waarde in de digitale transformatie van haar klanten door diensten aan te bieden op het gebied van software testen, Business Intelligence en Robotic Process Automation. Deze diensten worden uitgevoerd door mensen met een vorm van autisme. Op deze manier creëert Specialisterren tevens maatschappelijke waarde voor haar klanten en inspireert andere werkgevers.

Wist je dat?

We altijd op zoek zijn naar testers of engineers!

Werken bij

Onze diensten

Ga naar onze diensten pagina voor meer informatie over onze diensten, specialities en tooling. Je kunt ook direct contact opnemen over onze diensten met een van onze medewerkers via sales@specialisterren.nl.

Onze werkwijze

Medewerkers met een vorm van autisme vormen de kern van Specialisterren. Zij gaan zeer grondig te werk en hebben een erg goed oog voor detail. Dit maakt ze tot uitstekende testers, engineers en developers.

Wij vinden het belangrijk om onze medewerkers een vaste baan te bieden. Op deze manier kunnen zij een toekomst opbouwen en daarbij blijft hun specifieke kennis lang beschikbaar. Om al onze testers en engineers het beste tot hun recht te laten komen, werken de meesten parttime en zijn er altijd meerdere mensen ingewerkt in een project. Zo bieden we continuïteit voor de klant zonder overprikkeling voor onze medewerkers.

We hebben Testleads en coaches in dienst die verantwoordelijk zijn voor de aansturing van mensen en projecten. Onze Testleads hebben contact met de klant en houden zich bezig met de planning en sturing van het project. Onze coaches houden vinger aan de pols bij alle testers en developers.

illustratie van verschillende soorten mensen

Social Return

Ons streven is om tachtig procent van al onze diensten door mensen met een vorm met autisme uit te laten uitvoeren. Dit doel streven wij dagelijks na door hen op te leiden tot IT professionals en vaste banen te bieden.

Door bij ons diensten af te nemen creëer je als klant banen voor mensen met een vorm van autisme. Deze impact maken we graag zichtbaar middels een Social return certificaat. Met dit certificaat weet jouw organisatie precies voor hoeveel mensen met autisme er een baan is gecreëerd bij Specialisterren. Ook kunnen wij onze impact meetbaar maken middels de bouwblokkenmethode

Dit alles doen wij zodat mensen met een vorm van autisme succesvol een carrière kunnen opbouwen, hun zelfvertrouwen weer vergroten en ze zich als professional verder kunnen ontwikkelen.

Bekijk via deze link onze Theory of Change. In deze Theory of Change kun je terugzien hoe wij sociale impact maken op zowel persoonlijk als maatschappelijk gebied. Onze Theory of Change is ook in het Engels te downloaden.

Sociale onderneming

Specialisterren is een sociale onderneming en zet bij alle besluitvormingen het maken van sociale impact voorop. Specialisterren is daarom aangesloten bij Social Enterprise NL en zijn wij opgenomen in het Register Sociale Ondernemingen.  

Op ons sociale beleid is altijd controle door een onafhankelijke stichting: de Specialisterren Social Impact Board. Zo blijven al onze keuzes zeker weten sociaal. Specialisterren heeft haar impact en governance vastgelegd in de statuten van de BV. De jaarcijfers van 2020 zijn hier terug te vinden. Wil je meer weten over onze stakeholders? Download dan deze PDF ,waarin ook ons Business Model Canvas in terug is te vinden. Click here for the English version.

Onze mensen

Interesse in onze diensten?