foto van medewerkers bij specialisterren stand

Software testdiensten

Bekijk hieronder welke testdiensten wij aanbieden of neem direct contact op.

Functioneel Acceptatie Testen (FAT)

Werkt jouw website, applicatie of portal zonder bugs? Bij Functioneel Acceptatie Testen, testen wij jouw applicatie uitvoerig naar behoeven. Op basis van vooropgestelde acceptatiecriteria of prioriteiten testen wij of alle velden en knoppen werken. Zo weet jouw development team zeker dat de software zonder bugs wordt gelanceerd.

Regressietesten

Updates worden vaak op specifieke onderdelen van een applicatie gedaan waardoor grote delen onaangepast blijven. Toch bestaat het risico dat in de achterliggende techniek door onderlinge relaties iets kapot gaat in de onaangepaste onderdelen. Met regressietesten controleren wij of de ongewijzigde software nog steeds werkt zoals voor de update. Zo ben je verzekerd van een fijne gebruikservaring voor jouw klanten.

Migratietesten

De keuze voor een nieuw IT-systeem is gemaakt. Of jouw bedrijf nu een nieuw facturatiesysteem of CRM systeem gaat implementeren, het is belangrijk dat alle informatie op de juiste plek terecht komt en er niets verloren gaat. Onze testers controleren nauwkeurig elk onderdeel van de migratie, zodat jullie soepel kunnen overstappen. Ook kunnen wij conversie testen.

Geautomatiseerd testen / Test automation

Geautomatiseerd testen is een manier om zonder menselijke handeling software te testen. Dit houdt in dat een test engineer een testset bouwt in de test of acceptatie omgeving voor een afgebakende flow in de software. Wanneer de testset compleet is kan er met een klik op de knop een test draaien. Hier komt een rapport uit, waarin een oogopslag is te zien waar er in de software nog bugs zitten. Geautomatiseerde testen worden vaak gerund door testautomation servers zoals Jenkins ofwel Azure Devops. Bij Specialisterren hebben we kennis en kunde om de geautomatiseerde set in verschillende ontwikkeltalen en testsets te bouwen en zijn gespecialiseerd in low-code en no-code.

Ketentest

Jouw software moet natuurlijk naadloos kunnen samenwerken met andere systemen. Bij ketentesten controleren onze testers alle samenwerkende componenten op de volgorde van afhankelijkheden en data-integriteit. Na dit high-level softwaretestproces weet jij zeker dat jouw software klaar is voor gebruik.

Performance testen

Jouw nieuwe applicatie werkt als een trein - op jouw omgeving, met jouw infrastructuur en een select aantal gebruikers. Maar kan jouw software het verwachte aantal bezoekers wel aan? Wij testen het prestatieniveau van een systeem op stress (de limiet van het systeem), piek (kortstondige belasting), duur (langdurige belasting) en load (realistische belasting). Zo weet jouw team zeker dat het systeem ook overeind blijft als gebruikers ermee aan de slag gaan.

foto van accountmanager Vincent

Benieuwd wat we voor jou kunnen testen?

Neem contact op met onze accountmanager Vincent!

Ervaren en gecertificeerde software testers

Specialisterren is een gerenommeerde aanbieder van software testdiensten. Doordat we expertise hebben opgebouwd in verschillende software testdiensten, kunnen we niet alleen heel nauwkeurig de software testen, maar ook meedenken en adviseren over de testaanpak. Van regressietest tot performance- of ketentesten, wij kunnen jou verder helpen. Zo weet je zeker dat jouw klanten een zo soepel mogelijke customer journey ervaren.

Onze medewerkers zijn TMap en/of ISTQB gecertificeerd en hebben veelal een vorm van autisme. De ervaring leert dat onze medewerkers zeer nauwkeurig te werk gaan en snel afwijkingen spotten. Dit resulteert in een hoge kwaliteit van dienstverlening.

Social Return

Nog een voordeel aan samenwerken met Specialisterren is dat wij kunnen helpen met de invulling van MVO-doelstellingen, of een Social Return verplichting (bij aanbestedingen). Door bij ons diensten af te nemen neem je namelijk automatisch Social Return af.

Interesse in onze diensten?