Dubbele maatschappelijke impact door samenwerking met de Politie

De vraag

Binnen een DevOps team van de Politie was er behoefte aan meer kennis en capaciteit met betrekking tot testautomatisering. Dit team bouwt en onderhoudt namelijk de applicaties van de Algemene Opsporing van Politie, NVWA en FIOD. Dit zijn registratie- en processystemen die rechercheurs gebruiken bij het starten, begeleiden en afronden van complete onderzoeken. Met name bij het ontwikkelen van twee grote en complexe applicaties was het van belang dat deze geautomatiseerd zouden worden getest.

De oplossing

Specialisterren is zodoende ingehuurd om geautomatiseerde test sets te ontwikkelen. Ook doet Specialisterren naast het automatiseren ook kennisoverdracht, zodat de kwaliteit toekomstvast is. Voor het DevOps team van de Politie resulteert dit in meer tijd voor het ontwikkelen van de applicatie en hoeven er geen grote groepen binnen dit team meer handmatig te testen.

De samenwerking

Voor deze samenwerking hebben de Test Engineers van Specialisterren toegang gekregen tot de testomgeving van de Politie, nadat de functionele wensen waren besproken. Op basis van die wensen heeft Specialisterren een plan van aanpak en een planning afgegeven. Het team van Specialisterren werkt op afstand vanuit huis, maar er is veel overleg: vanuit Specialisterren is er één aanspreekpunt en dat is de Test Lead. Deze Test Lead meldt elke week op meerdere momenten in een stand-up de voortgang en eventuele blokkades. Ook worden er af en toe tussentijdse demo’s gegeven van de gemaakte testautomatisering.

Het resultaat

Geautomatiseerde testsets die de kwaliteit van cruciale applicaties kunnen bewaken. Deze worden door de ervaren en kundige Engineers van Specialisterren gebouwd, waardoor de samenwerking goed verloopt, de test sets van hoge kwaliteit is en de kennis die hiervoor nodig is goed kan worden gedeeld met het DevOps team. Daarnaast zorgt deze samenwerking voor dubbele maatschappelijke impact: het veiliger maken van Nederland en het bieden van kansen voor mensen met een vorm van autisme.

De tooling

Betty Blocks

Summit

Cypress

Jira

Terug naar overzicht

Interesse in onze diensten?