Mensen in overleg

Wij zijn altijd in beweging.

Ontdek hier meer over de actualiteiten bij Specialisterren, onderdeel van de grootste onderneming waar het merendeel van de medewerkers een vorm van autisme heeft ter wereld! Ook kun je op deze pagina meer lezen over onze ideeën en ontdekkingen omtrent Testautomatisering, Business Intelligence, Robotic Process Automation en Social Return.

November 30, 2023

Autistische Porsche Sprint Cup-coureur werkt samen met auticon

Specialisterren is sinds medio dit jaar onderdeel van auticon, ’s werelds grootste social enterprise in IT. Samen met collega’s in 15 landen werken we iedere dag aan het bieden van een (loop)baan in hoogwaardige IT-dienstverlening aan zoveel mogelijk mensen met autisme. Het hebben van werk is van grote, positieve invloed op het leven van mensen met een vorm van autisme. Onze Australische auticon-collega’s zijn kortgeleden een unieke samenwerking gestart met Ben Taylor Racing (BTR). Twee jaar geleden kreeg de 19-jarige Ben de diagnose autisme en sindsdien is hij een trotse neurodiverse atleet. Ben wil professioneel autocoureur worden en een ambassadeur voor de autistische gemeenschap. Als je een racefan bent, weet je dat het veel met berekeningen, bochten, snelheid en techniek te maken heeft. Maar het gaat ook om passie, toewijding, hard werken en een sterke focus. Een bijzonder aspect van de samenwerking is dan ook dat auticon Ben zal ondersteunen met technologische expertise op het gebied van Data Analytics en Software Design. Daarmee kunnen waardevolle data worden verkregen om Ben’s races te verbeteren. De IT-oplossing zal baangegevens automatiseren en in kaart brengen en verbeterpunten voor zijn racen aantonen. Een oplossing die, indien succesvol, de prestaties van alle coureurs zou kunnen beïnvloeden. Door dit te doen, zien we de mogelijkheid om Ben heel concreet te ondersteunen en bij te dragen aan de autosport. En tegelijkertijd biedt de samenwerking de mogelijkheid om de kracht van autisme op een andere manier te laten zien.

November 15, 2023

Succesvolle workshop ‘Agile DevOps en autisme’ bij DNB

Op 31 oktober jl. mocht Specialisterren een workshop hosten bij het Digital Festival van De Nederlandsche Bank. Centraal stond de inzet van IT-professionals met een vorm van autisme in Agile DevOps omgevingen.

afbeelding van Sjoerd en Ruud
September 7, 2023

Ruud Hageman benoemd tot CEO van Specialisterren, volgt oprichter Sjoerd van der Maaden op bij IT-dienstverlener

Specialisterren kondigt de benoeming aan van Ruud Hageman als CEO. Hij zal per 1 oktober Sjoerd van der Maaden opvolgen die met pensioen gaat na 15 jaar. 

foto van robothand en mensenhand die handen schudden
August 31, 2023

RPA-developer zorgt voor efficiënte processen

Met Robotic Process Automation (RPA) optimaliseer je processen, waardoor er meer efficiëntie in een organisatie ontstaat. Lees hier meer.

2 mensen achter een computer
August 23, 2023

Efficiënte Social Return met hoogwaardige IT-diensten uitgevoerd door mensen met autisme

Ontdek hoe Specialisterren, een IT-bedrijf, social return levert door haar IT-diensten te laten uitvoeren door mensen met autisme.

foto van Xanne bij paarden
July 24, 2023

Maak kennis met onze nieuwe teamcoach Xanne!

Maak kennis met onze nieuwe teamcoach Xanne!

man op tablet
July 6, 2023

Kennisblog: De kracht van Cypress

Maak in deze blog kennis met Cypress.io, dé voorkeurstool van Specialisterren voor testautomatisering van websites en -applicaties.

2 testers van specialisterren
June 19, 2023

Het inhuren van gespecialiseerde softwaretesters bij Specialisterren

Heb je snel testcapaciteit nodig of ben je op zoek naar testexpertise? Bij Specialisterren kunnen wij je helpen!

Interesse in onze diensten?